Тисячі українців постійно живуть за бар’єрами: обмежена мобільність, ментальні та фізичні відмінності, нерозуміння з боку суспільства. Щоб усунути ці бар’єри та побудувати доступний цифровий простір для кожного, створено Раду безбар’єрності.
Під час підсумкового засідання Ради, що відбулося за участі Першої леді України Олена Зеленська та під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Валерія Іонан презентувала результати реалізації флагманських проєктів із безбар’єрності.
Що вже вдалося зробити?
👉🏻 Підвищили вебдоступність публічної інформації за стандартами ЄС. Тепер держоргани влади створюють контент на основі міжнародних рекомендацій WCAG 2.1.
👉🏻 Провели аудит цифрових сервісів і рівня цифрової грамотності громадян. Готуємо нові освітні серіали про професійну освіту для кожного українця.
👉🏻 Запустили перший в Україні імерсивний мультифункціональний хаб, щоб підвищити доступність цифрової освіти для вразливих груп населення та соціальну інклюзію.
👉🏻 Забезпечили 45%+ освітніх курсів на платформі Дія.Освіта українськими чи англомовними титрами. Крім того, 5% серіалів уже мають дубляж жестовою мовою
Головне завдання на наступний рік — щоб Україна стала найзручнішою державою у світі, щоб українці отримували безбарʼєрні послуги в кожному селі або містечку.
Адже цифрова країна має бути доступною для всіх! 🧑🏼‍💻
 
410459744_743205137848805_3889651281787713709_n.jpg